Proiecte educaționale și parteneriate

Home / Proiecte educaționale și parteneriate

18.03.2023 – Etapa Județeană O.N.S.S. – Badminton
O competiție frumoasă, la care au participat elevii finaliști din fiecare cerc pedagogic din județul Bacău – ciclul gimnazial. Concursul a fost organizat de către domnul profesor Turturică Ionuț, printr-un parteneriat de colaborare între Scoala Gimnazială „George Călinescu” Onești reprezentată de doamna director, profesor Rusu Ioana, și Clubul Sportiv Școlar Onești, reprezentat de director, profesor Rădulescu Florin. Invitată de onoare din partea Inspectoratului Școlar Județean Bacău, a fost doamna inspector de specialitate, Franț Mihaela.
Competiția s-a desfășurat intr-un climat plăcut, iar la final, cei mai buni elevi au urcat pe podium, efortul lor fiind răsplătit prin diplome, medalii și cupe. A fost practic o pregătire pentru Etapa Națională, la care s-au calificat elevii Miron Alexia si Sinculeț David, concurs care este atribuit pentru organizare, de către Ministerul Educației, pentru al doilea an consecutiv, județului Bacău, în urma modului ireproșabil în care a fost oraganizat anul anterior. Legat de acest subiect, profesorul Turturică Ionuț menționează: ” Anul trecut, domnul inspector Vrînceanu Iulian, a creat o echipa de organizare deosebită la Bacău, fapt ce a condus la reușită. Am certitudinea că oamenii din badminton și nu numai, din județ, coordonați de doamna inspector de specialitate  prof. Franț Mihaela și de conducerea I.S.J. Bacău, inspector general prof. Egarmin Ana-Maria, cu sprijinul autorităților locale, dar și al unor sponsori, vom reuși să facem posibilă desfășurarea acestui eveniment la Onești. Ar fi un lucru minunat pentru comunitatea locală, ținându-se cont de tradiția pe care o are acest sport la noi în oraș, prin activitatea domnilor profesori Agapi Mircea și Hahuie Valentin”.
În încheiere, domnul profesor, mulțumește colegilor, doamnei inspector, doamnei și domnului director implicați în reușita desfășurării competiției și felicită toți elevii participanți.

 

                                                                                    COLABORARE ȘI PRIETENIE … PRIN PROIECTELE eTwinning

Activităţile desfăşurate în cadrul proiectelor eTwinning au un impact pozitiv şi contribuie la dezvoltarea abilităţilor IT, lingvistice, de comunicare şi de cooperare cu colegii de clasă, dar şi cu elevii din ţările partenere, contribuind la legarea unor frumoase și durabile prietenii.

Prin participarea la proiectele eTwinning, elevii școlii noastre, coordonați de prof. Rusu Ioana (director), prof. Săbăreanu Lăcrimioara (ambasador eTwinning), prof. Săbăreanu Lucian-Alexandru, prof. Hahuie Monalisa, prof. Spătaru Emilia și prof. Tufă Nadia promovează istoria, tradițiile, cultura, arta, drepturile omului, voluntariatul, nediscriminarea, protejarea naturii și nu în ultimul rând, fac cunoscut, la nivel internațional, școala noastră.

Contribuțiile elevilor noștrii au fost răsplătite cu Eticheta Națională și Europeană de Calitate, precum și premii naționale și europene.

Proiectul eTwinning ”TALKING HEADS”- ”LET’S KNOW THE NEW GENERATION!”, coordonat de  prof. Săbăreanu Lăcrimioara se află în lista câștigătorilor Selecției Naționale „Creatori de Educație” – ediția 2020, desfășurată în cadrul proiectului CRED.

(https://www.educred.ro/stiri/lista-castigatorilor-selectiei-nationale-creatori-de-educatie-editia-2020-desfasurata-in-cadrul-proiectului-cred/)

”ANIMAL FRIENDS IN AN ANIMAL-FRIENDLY WORLD”

 

”Animal Friends in an Animal-Friendly World” este un proiect de tip eTwinning la care participă profesori şi elevi din 15 de ţări: Italia, România, Turcia, Macedonia de Nord, Spania, Serbia, Franța, Croația, Grecia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Polonia, Portugalia, Ucraina și Lituania.

Proiectul își propune aprofundarea cunoștințelor despre caracteristicile fizice, sănătatea, hrănirea și obiceiurile celor mai comune animale care trăiesc pe pământ. Împărțiți în grupuri, elevii vor realiza o carte colaborativă, în care, pe lângă aceste informații, vor adăuga și detalii despre drepturile și felul în care trăiesc animalele din propria țară. Ulterior, elevii vor vizita un adăpost de animale și vor proiecta propriul oraș prietenos pentru animale, iar documentarele vor fi încărcate pe un canal TV numit ”Animal World”, creat cu Viloud.

Elevii clasei a VIII-a B, coordonaţi de doamna profesoară Săbăreanu Lăcrimioara, au participat cu entuziastm şi seriozitate, au colaborat, au căutat informații, au desenat şi au folosit instrumente Web 2.0 în atingerea obiectivelor și realizarea produselor finale ale proiectului.

Activităţile desfăşurate în cadrul proiectului au avut un impact pozitiv şi au contribuit la dezvoltarea abilităţilor IT, lingvistice, de comunicare şi de cooperare cu colegii de clasă, dar şi cu elevii din ţările partenere.

Proiectul ”Animal Friends in an Animal-Friendly World” a primit premiul I la categoria 7-11 ani, în cadrul Competiției Premiilor Europene eTwinning 2021.

”FUTURE JOURNALISTS”

”Future Journalists” este un proiect de tip eTwinning la care participă profesori şi elevi din 15 ţări: Turcia, România, Macedonia de Nord, Croația, Italia, Polonia, Azerbaidjan, Ucraina, Armenia, Republica Moldova, Georgia, Cehia, Albania, Serbia și Tunisia.

Proiectul are ca scop folosirea surselor online, precum mass-media, pentru a înțelege ce presupune activitatea unui jurnalist și a unui moderator de emisiuni, cum ar putea deveni elevii în viitor.

Elevii clasei a VIII-a B, coordonaţi de doamna profesoară Săbăreanu Lăcrimioara, au participat cu entuziasm şi seriozitate, au colaborat, iar pentru atingerea obiectivelor și realizarea produselor finale ale proiectului au folosit sursele de informare online, dar și ziarele locale şi instrumente Web 2.0 .

Activităţile desfăşurate în cadrul proiectului au avut un impact pozitiv şi au contribuit la dezvoltarea abilităţilor IT, lingvistice, de comunicare şi de cooperare cu colegii de clasă, dar şi cu elevii din ţările partenere.

Proiectul ”Future Journalists” a primit premiul I în cadrul Competiției Premiilor Naționale eTwinning 2020 și premiul al II-lea în cadrul Competiției Premiilor Europene eTwinning 2021.

 

”LET’S FOLLOW AND ANALYZE THE AGENDA!”

”Let’s Follow and Analyze the Agenda!” este un proiect de tip eTwinning la care participă profesori şi elevi din 9 ţări: Turcia, România, Albania, Estonia, Armenia, Azerbaidjdan, Polonia, Tunisia și Portugalia.

Proiectul are ca scop cunoașterea utilității și a importanței ziarului în viața de zi cu zi, acum, în era tehnologiei digitale.

Elevii clasei a VIII-a B, coordonaţi de doamna profesoară Săbăreanu Lăcrimioara, au participat cu entuziasm şi seriozitate, au colaborat, au analizat și au interpretat paginile ziarelor din diferite țări, reușind să integreze instrumentele Web 2.0 în atingerea obiectivelor proiectului. Cu ajutorul unor articole din ziare, chestionare, logo-uri, broșuri, videouri și postere cu diferite teme, ei au realizat: știri sportive, integrame, spoturi publicitare, știri din economie, știri din întreaga lume sau din propriul oraș.

Activităţile desfăşurate în cadrul proiectului au avut un impact pozitiv şi au contribuit la dezvoltarea abilităţilor IT, lingvistice, de comunicare şi de cooperare cu colegii de clasă, dar şi cu elevii din ţările partenere.

Proiectul  ”Let’s Follow and Analyze the Agenda!” a primit premiul al II-lea la categoria Analiză critică a mesajelor media, în cadrul Competiției Premiilor Naționale eTwinning 2020.

”THE BOOK OF THE FOUR SEASONS”

 

”The Book of the Four Seasons” este un proiect de tip eTwinning la care participă profesori şi elevi din 25 de ţări: Italia, România, Turcia, Republica Moldova, Polonia, Croația, Lituania, Franța, Cipru, Ucraina, Ungaria, Macedonia de Nord, Polonia, Albania, Slovacia, Grecia, Tunisia, Georgia, Iordania, Spania, Austria, Armenia, Regatl Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Cehia și Germania.

Proiectul are ca scop crearea unei cărți colaborative de povești legate de cele patru sezoane ale anului, pe care le vor împărtăși cu toți partenerii în timpul unei sesiuni de lectură live.

Elevii clasei a VIII-a B, coordonaţi de doamna profesoară Săbăreanu Lăcrimioara, au participat cu entuziasm şi seriozitate, au colaborat, au scris și au ilustrat povești, folosind instrumente Web 2.0 în atingerea obiectivelor și realizarea produselor finale ale proiectului.

Activităţile desfăşurate în cadrul proiectului au avut un impact pozitiv şi au contribuit la dezvoltarea abilităţilor IT, lingvistice, de comunicare şi de cooperare cu colegii de clasă, dar şi cu elevii din ţările partenere.

Proiectul ”The Book of the Four Seasons”a primit premiul al II-lea la categoria învățământ primar, în cadrul Competiției Premiilor Naționale eTwinning 2020.

 

”IF I WERE…”

 

IF I WERE… este un proiect de tip eTwinning la care au participat profesori şi elevi din  România, Italia, Bulgaria și Turcia.

Proiectul și-a propus să pătrundă în lumea minunată a imaginației. Elevii au încercat, pentru o clipă, să fie ceea ce nu sunt, dar își doresc. Ei și-au imaginat că sunt o plantă, un animal sau o culoare. Lucrând în echipe mixte, transnaționale ei și-au aprofundat cunoștințele și au devenit mai informați.

Elevii claselor a VI-a A și a V-a B, coordonaţi de doamna profesoară Săbăreanu Lăcrimioara și domnul profesor Săbăreanu Lucian-Alexandru, au participat cu entuziastm şi seriozitate, au colaborat, iar pentru atingerea obiectivelor și realizarea produselor finale ale proiectului au căutat informații, au scris întrebări, au realizat benzi desenate, logo-uri și postere, au desenat şi au folosit instrumente Web 2.0 în atingerea obiectivelor și realizarea produselor finale ale proiectului.

Activităţile desfăşurate în cadrul proiectului au avut un impact pozitiv şi au contribuit la dezvoltarea abilităţilor IT, lingvistice, de comunicare şi de cooperare cu colegii de clasă, dar şi cu elevii din ţările partenere.

Produsele colaborative finale ale proiectului pot fi vizionate accesând linkul:

https://view.genial.ly/6268e51347413400183a0c1a/interactive-image-if-i-were-project-our-collaborative-products

”On Mountain Roads”

 

”On Mountain Roads” este un proiect de tip eTwinning la care au participat profesori şi elevi din  Turcia, România, Armenia, Macedonia de Nord, Croația și Ucraina.

Proiectul a avut ca scop realizarea unei călătorii magice pe cărări de munte, în diferite colțuri ale lumii. Elevii au cunoscut diferite zone muntoase, prin prezentarea acestora într-un mod atractiv, de fiecare partener din proiect.

Elevii claselor a VI-a A și a V-a B, coordonaţi de doamna profesoară Săbăreanu Lăcrimioara și domnul profesor Săbăreanu Lucian-Alexandru, au participat cu entuziastm şi seriozitate, au colaborat, iar pentru atingerea obiectivelor și realizarea produselor finale ale proiectului au căutat informații, au scris întrebări, au realizat slogan-uri, logo-uri și postere, au desenat şi au folosit instrumente Web 2.0 în atingerea obiectivelor și realizarea produselor finale ale proiectului.

Activităţile desfăşurate în cadrul proiectului au avut un impact pozitiv şi au contribuit la dezvoltarea abilităţilor IT, lingvistice, de comunicare şi de cooperare cu colegii de clasă, dar şi cu elevii din ţările partenere.

Produsele colaborative finale ale proiectului pot fi vizionate accesând linkul:

https://view.genial.ly/626949b6721f110018a893d5/interactive-image-on-mountain-roads-etwinning-project-our-collaborative-products

Proiectul ”On Mountain Roads”a primit premiul al II-lea la categoria  Proiecte care promovează sustenabilitatea, incluziunea și colaborarea, în cadrul Competiției Premiilor Naționale eTwinning 2022.

 

”INTERNATIONAL CATS CALENDAR”

”INTERNATIONAL CATS CALENDAR” este un proiect de tip eTwinning la care au participat profesori şi elevi din România, Italia, Republica Moldova, Polonia, Slovenia, Macedonia de Nord, Grecia, Ucraina, Turcia, Bulgaria, Letonia, Croația și Serbia.

Proiectul și-a propus aprofundarea cunoștințelor despre cele mai drășălașe animale care trăiesc pe pământ, și anume pisicile. Lucrând în echipe mixte, transnaționale elevii au creat un un calendar internațional pentru pisici, în cinstea lor.

Elevii clasei a VI-a A, coordonaţi de doamna profesoară Săbăreanu Lăcrimioara, au participat cu entuziastm şi seriozitate, au colaborat, iar pentru atingerea obiectivelor și realizarea produselor finale ale proiectului au căutat informații, au scris întrebări, au realizat slogan-uri, logo-uri și postere, au cântat, au desenat şi au folosit instrumente Web 2.0 în atingerea obiectivelor și realizarea produselor finale ale proiectului.

Activităţile desfăşurate în cadrul proiectului au avut un impact pozitiv şi au contribuit la dezvoltarea abilităţilor IT, lingvistice, de comunicare şi de cooperare cu colegii de clasă, dar şi cu elevii din ţările partenere.

Produsele colaborative finale ale proiectului pot fi vizionate accesând linkul:

https://list.ly/list/78mk/framed?embed_type=iframe&layout=magazine&per_page=25

”Our Story-Our History”

”Our Story-Our History” este un proiect de tip eTwinning la care au participat profesori şi elevi din Turcia, România, Grecia, Armenia, Iordania, Italia, Croația, Polonia și Georgia.

Proiectul a avut ca scop studierea istoriei, a tradițiilor, a legendelor, a portulul tradițional, a zilelor naționale și a personalităților istorice din țările implicate în proiect.

Elevii clasei a VI-a A, coordonaţi de doamna profesoară Săbăreanu Lăcrimioara, au participat cu entuziasm şi seriozitate, au colaborat, iar pentru atingerea obiectivelor și realizarea produselor finale ale proiectului au căutat informații, au scris întrebări, au realizat slogan-uri, logo-uri și postere, au desenat şi au folosit instrumente Web 2.0 în atingerea obiectivelor și realizarea produselor finale ale proiectului.

Activităţile desfăşurate în cadrul proiectului au avut un impact pozitiv şi au contribuit la dezvoltarea abilităţilor IT, lingvistice, de comunicare şi de cooperare cu colegii de clasă, dar şi cu elevii din ţările partenere.

Produsele colaborative finale ale proiectului pot fi vizionate accesând linkul:

https://read.bookcreator.com/zsQgaNiu8cUPO6sKEcBgqraho7K2/k45PW_VGRlSor-zuAfqhnA

 

                                               

”Plants for a Sustainable Life”

”Plants for a Sustainable Life” este un proiect eTwinning la care au participat profesori şi elevi din: România, Croația, Turcia, Grecia, Republica Moldova, Italia, Armenia, Polonia și Iordania.

Proiectul și-a propus descifrarea secretelor plantelor și ale albinelor, prietenele lor, precum și cunoașterea importanței lor pentru o viață durabilă.

Elevii claselor a VI-a B și a VII-a A, coordonaţi de doamna profesoară Săbăreanu Lăcrimioara, doamna profesoară Hahuie Monalisa-Georgiana și domnul profesor Săbăreanu Lucian-Alexandru au scris articole, au realizat desene și videoclipuri, au scris „Povestea de călătorie a Zorei” (”Zora’s Journey”), o albină curajoasă, care merge cu prietena ei, Tora, în căutarea unui leac pentru noul ei prieten, Nero. Nu în ultimul rând, elevii au încercat, așa cum au putut ei mai bine, să tragă un semnal de alarmă asupra poluării și să contribuie la protejarea plantelor și a albinelor, pentru a ne asigura un viitor frumos și sustenabil.

Abordarea interdisciplinară a temei proiectului a contribuit la dezvoltarea capacității de comunicare, de ascultare și de înțelegere, dar și la dezvoltarea gândirii logice sau a capacității de rezolvare de probleme. Activitățile didactice au fost organizate atât în sala de clasă, cât și în natură.

Activităţile din cadrul proiectului au fost interactive, interesante și au reușit să capteze interesul elevilor. Călătoria noastră în lumea plantelor a fost veselă, creativă și a avut un impact pozitiv asupra elevilor.

Produsele colaborative finale ale proiectului pot fi vizionate accesând linkul:

https://view.genially.com/646fbce9ec358d001111eb1b/interactive-image-plants-for-a-sustainable-life-collaborative-final-products

Produsele proiectului şi imagini din timpul activităţilor desfăşurate pot fi găsite pe portalul European School Education Platform (ESEP), la adresa:

https://school-education.ec.europa.eu/en/etwinning/projects/plants-sustainable-life

În cadrul Conferinței Naționale eTwinning 2023, desfășurată la București, în perioada 24 – 26 noiembrie 2023, proiectul a obținut Premiul al II-lea, la categoria Utilizarea creativă a tehnologiei.

Click here to change this text

 

                                                                               

SUNT MAI COOL DACĂ FUMEZ?

Coordonat de prof. Spătaru Emilia-Mariana, prof. Rusu Ioana și prof. Săbăreanu Lăcrimioara, proiectul „Sunt mai cool dacă fumez?” a ajuns la ediția a treia și are ca principal scop informarea elevilor de gimnaziu asupra efectelor fumatului în corpul omenesc. Activitatea s-a desfășurat în colaborare cu Spitalul Municipal Onești reprezentat de dr. Secară Ovidiu și cu Poliția Municipiului Onești reprezentată de agent șef adjunct Cătălina Avram și subinspector Mădălina Bălan.

SUNT MAI COOL DACĂ FUMEZ?

Coordonat de prof. Spătaru Emilia-Mariana, prof. Rusu Ioana și prof. Săbăreanu Lăcrimioara, proiectul „Sunt mai cool dacă fumez?” a ajuns la ediția a treia și are ca principal scop informarea elevilor de gimnaziu asupra efectelor fumatului în corpul omenesc. Activitatea s-a desfășurat în colaborare cu Spitalul Municipal Onești reprezentat de dr. Secară Ovidiu și cu Poliția Municipiului Onești reprezentată de agent șef adjunct Cătălina Avram și subinspector Mădălina Bălan.

Click here to change this text

Click here to change this text