Activități școlare

Home / Activități școlare

În lumea plantelor – educație pentru sănătate

În cadrul orei de matematică și explorarea mediului, fluturașii de la clasa I B, coordonați de doamna prof. pentru înv. primar Antohe Monica, au discutat despre importanța plantelor în viața oamenilor, despre ce înseamnă o alimentație sănătoasă și au participat la un atelier de gătit, preparând câte o salată delicioasă.

 

Clasa a I- a B

ZIUA NAȚIONALĂ  A LECTURII

,,Savurează o carte!” este îndemnul elevilor clasei a VI-a B lansat cu ocazia Zilei Naționale a Lecturii.

Elevii au prezentat volumele preferate, au citit, au desenat și au redescoperit necesitatea lecturii și farmecul cititului împreună.

Clasa a VI- a B
Clasa a VI- a B

Ziua Internațională a cititului împreună.

Ziua Internațională a Cititului Împreună este ocazia potrivită pentru a purta copiii in lumea poveștilor, acasă sau la școală.
Pe lângă activitatea în sine, care apropie copiii de persoanele alături de care descoperă povestea, cititul împreună îi poate ajuta să descopere personaje, să-și dezvolte vocabularul și să înțeleagă mai profund semnificația mesajelor.
Elevii claselor I C și I A, sub îndrumarea prof. înv. primar Lazăr Emilia și prof. înv. primar Bîjboc Dana, au participat la activitățile propuse, au lecturat împreună și au purtat discuții despre minunata lume a cărților.

 

 

 

Ziua Internațională a cititului împreună.

Elevii clasei a III-a C, sub coordonarea dnei profesor pentru învățământul primar, Matei Tatiana, au desfășurat o șezătoare literară de Ziua Internațională a cititului împreună.
Lectura alături de copii nu înseamnă doar transmiterea unor povești. Este un moment de conectare emoțională, care ajută la dezvoltarea vocabularului, la înțelegerea conceptelor complexe și la stimularea curiozității. Copiii care au parte de astfel de momente de lectură au o capacitate mai mare de a empatiza, își dezvoltă imaginația și au rezultate mai bune la școală.
De asemenea, cititul împreună ajută la reducerea anxietății, oferindu-le copiilor un spațiu sigur în care să exploreze diversitatea emoțiilor și, implicit, în care să învețe cum să le gestioneze. Într-o epocă în care ecranele tind să domine timpul liber, această activitate simplă le oferă copiilor șansa de a încetini ritmul și de a se bucura de povești care le stimulează gândirea critică și creativitatea.

clasa a III- a C
clasa a III- a C
clasa a III- a C
clasa a III- a C
clasa a III- a C
clasa a III- a C

 

Lecția Națională- Gestionarea emoțiilor

Asociația Holtis și UNICEF a lansat, în perioada 13.01.2025- 31.01.20225, cadrelor didactice din România, invitația de a participa la Lecția Națională- Gestionarea emoțiilor, eveniment organizat în cadrul proiectului Dezvoltarea abilităților parentale pentru a asigura drepturile și sănătatea mintală a copiilor.

Elevii clasei a IV-a B, de la Școala Gimnazială “George Călinescu” Onești, au aplicat planul de lecție propus de organizatori și au identificat emoții, asociindu-le cu experiențe de viață (jocul “Cum mă simt astăzi?”), au învățat să gestioneze furia, prin diferite tehnici, la alegere (jocurile „Sticla emoțiilor” și „Furia- ce fac cu ea?”). Au manifestat deschidere răbdare și respect unii față de ceilalți. Asemenea provocări dau plus valoare educației, în mod deosebit educației emoționale.

Coordonator: prof. înv. primar, Nadia Tufă

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală

De Ziua Internațională pentru Nonviolență în școală, elevii clasei a VI-a C, sub îndrumarea doamnei prof. Ciubotaru Raluca, au desfășurat în cadrul orei de educație socială, activitatea: „Be a buddy, not a bully!”

Obiectivele principale ale activității educative au fost conștientizarea consecințelor violenței psihologice – bullying și asigurarea unui mediu școlar securizant, prin prevenirea și combaterea violenței în incinta și zona adiacentă a unității de învățământ. S-a urmărit promovarea atitudinilor pozitive și nonviolente, elevii fiind încurajați să se susțină între ei.

Această zi promovează o educație permanentă pentru armonie, toleranță, solidaritate, respect pentru drepturile omului, nonviolență și pace.

Clasa a VI- a C
Clasa a VI- a C

Elevii clasei a III-a A, sub îndrumarea doamnei prof. înv. primar Bratu Teodora, au desfășurat în cadrul orei de educație civică o activitate prin care au sărbătorit Ziua Internațională a nonviolenței în școală (30 ianuarie).

Obiectivele activității:

1.Promovarea principiilor nonviolenței și rezolvării pașnice a conflictelor;

2.Sensibilizarea elevilor cu privire la efectele negative ale agresiunii verbale și fizice;

3.Încurajarea unei atitudini de respect și empatie față de colegi și profesori.

Clasa a III- a A
Clasa a III- a A
Clasa a III- a A
Clasa a III- a A
Clasa a III- a A
Clasa a III- a A
Clasa a III- a A
Clasa a III- a A

 

Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală este celebrată pe 30 ianuarie și are ca scop promovarea unui mediu educațional sigur, fără violență, unde toți elevii se simt respectați și acceptați. Această zi subliniază importanța educației pentru promovarea valorilor pacifiste, a respectului reciproc și a soluționării pașnice a conflictelor.

Elevii claselor: Preg A, Preg B, au purtat discuții despre nonviolență, respect, empatie și incluziune.

Elevii au participat la activități, cum ar fi ateliere de formare, campanii de conștientizare, sub îndrumarea, prof. înv. primar Balcan Dana , prof. înv. primar Toma Viorica.

Clasa Pregătitoare B

 

Clasa Pregătitoare B
Clasa Pregătitoare B
Clasa Pregătitoare A
Clasa Pregătitoare A

 

 

 

 

Imaginea de sine- Pragul limitativ al succesului în viață eșec- succes.

Pe parcursul a două zile, 22 și 23 ianuarie 2025, Cătălin Stoica- specialist Emotional Intelligence și colegul său, Victor Apetrei, au lucrat pe teme de educație emoțională și socială cu elevii, cadrele didactice și părinții elevilor Școlii Gimnaziale „George Călinescu” Onești. În fiecare din cele două zile, au susținut activități cu elevii, în sălile de clasă, atât la nivelul ciclului primar, cât și la nivelul ciclului gimnazial, apoi pe ateliere de dezvoltare personală cu profesorii și cu părinții elevilor. Prin aceste activități, derulate cu sprijinul Asociației Părinților din școală, se concretizează colaborarea dintre familie-școală-comunitate, în vederea formării unei bune motivații, a unei reziliențe crescute, a capacității de a prioritiza corect activitatea de acasă și de la școală.

Coordonatori:

director prof. Rusu Ioana

director adjunct, prof. înv. primar Pavăl Monalisa Delia

prof. înv. primar Tufă Nadia

Clasele participante: Pregătitoare B, C, D, a II-a B, a III-a A, B, a IV-a B, a V-a A, B, C, a VI-a A, B, C, D, a VII-a B, C.

 

[/cmsmasters_row]

SĂPTĂMÂNA EDUCAȚIEI GLOBALE

Elevii clasei a II-a B în cadrul Săptămânii Educației Globale au desfășurat activitatea „Toți copiii lumii vor pace!”
Au vizionat prezentări pe această temă, au audiat cântece și poezii despre pace, au discutat despre acțiunile care ajută la menținerea păcii sau despre cele care pot duce la conflicte, au aflat povestea Malalei Yousafzai, fetița care la 17 ani a primit Premiul Nobel pentru Pace, au scris mesaje pentru copiii care se află în zonele de război, au realizat un desen colectiv. Mesajul lor pentru copiii din zonele de conflict: „Suntem alături de voi! Vă avem în gândurile și în inimile noastre! Vrem să trăim cu toții în PACE! Vrem să avem o VIAȚĂ liniștită!”